Je kan vanaf nu inschrijven voor het Jeugd & Instaporkest voor het schooljaar 2019-2020

Jeugdorkest Muzaïek uit Balen (Olmen-Hulsen)

Jeugdharmonie uit Balen

Jeugdorkest

Over ons

Het Jeugdorkest bestaat uit zo'n 25-tal jonge muzikanten vanaf 8 jaar. Samen met dirigente Vicky Van Hoof repeteren ze hier samen leuke en jeugdige muziek. Elk jaar zetten ze dan ook hun beste beentje voor op tal van eigen activiteiten en concerten.

Muzikanten kunnen vanaf het moment dat ze ze instrumentles volgen meespelen in ons Jeugdorkest, ze beginnen eerst mee te spelen in een kleine groep met dirigente Roosje Van Dun, om zo op eigen niveau mee te repeteren met het volledige Jeugdorkest.

Instaporkest

Repetities

Het Jeugdorkest repeteert elke zondag van 10u45 tot 12u15 (Instap-Orkest van 10u00 tot 10u45)

Dirigent Filip Meeus

Filip Meeus is onze jeugddirigent die elke zondag klaarstaat voor de muzikanten

Dirigente Roosje Van Dun

Roosje zorgt voor de begeleiding van onze allerkleinste jeugdmuzikanten

25 Muzikanten

Het Jeugdorkest bestaat uit zo'n 25-tal muzikanten

Vanaf wanneer kan je bij het Jeugdorkest?

  • Ben je gestart met instrumentles? Vanaf het moment dat je instrumentles start kan je komen meespelen in het Instap-Orkest en de eerste stappen zetten in de muziekwereld! (L1-L2)
  • Speel je al langer een instrument? Je bent altijd welkom in ons Jeugdorkest! We zijn steeds op zoek naar nieuwe muzikanten om ons orkest uit te breiden.
Instrumenten

We voorzien een instrument voor al onze jeugdmuzikanten samen met onderhoud. Verbruiksartikelen zoals rietjes, olie, ... zijn voor eigen rekening.

Verzekering

Alle muzikanten zijn verzekerd tegen lichamelijke ongevallen op activiteiten, repetities, ... en op de heen -en terugweg.

Lidmaatschap

Lid zijn van onze jeugdharmonie is gratis

Samenspel in de Muziekschool

Ons Jeugdorkest is erkend voor Samenspel en Ensemble te volgen bij de vereniging. Deelnemen aan onze repetities en concerten geldt dus als vervanging van de samenspel en ensemble lessen in de muziekschool. (Vanaf september 2018 zowel voor Geel, Meerhout, Balen, Mol, ...)

Waarom Jeugdorkest Muzaïek?

Instrument
We zorgen voor een instrument voor jou om op te spelen (via de vereniging of via de muziekschool)
Repeteren & Amuseren
Repeteren, plezier maken, amuseren gaan bij ons hand in hand
Begeleiding
Beginnende muzikanten krijgen bij ons de eerste jaren aparte begeleiding bij hun instap in het jeugdorkest
Voor iedereen
Kansen voor muzikanten van alle niveaus om zich muzikaal te ontplooien (solo-werk met orkest, VLAMO Solistenwedstrijd, ...)

Laatste Nieuws

Muziek Ontdekking

Drie opeenvolgende zaterdagen kan jij bij ons terecht op verschillende locaties om eens kennis te maken met muziek en instrumenten. Je kan ons vinden op volgende locaties: Balen, Olmen en Hulsen. Telkens van 14u00 tot 17u00. Kom zeker eens een kijkje nemen!

Sinterklaasconcert

Het allereerste Sinterklaasconcert van ons Instaporkest is een feit! Voor 5 nieuwe muzikantjes was dit zelfs hun eerste keer op het podium! Proficiat Mats (Euphonium), Soetkin (Cornet), Hendrik (Klarinet), Gitte (Saxofoon) & Jolinka (Saxofoon)!   Ook ons slagwerk-ensemble uit het Jeugdorkest was aanwezig! Lisa, Mathias, Michiel & Ward gaven het beste van zichzelf.

Ontbijtconcert Jeugdorkest

Onze derde editie van het Ontbijtconcert vond plaats op zondag 7 oktober in de Olmense Zoo. Met 192 deelnemers kunnen we van een heus succes spreken! 🙂   Dit bericht bekijken op Instagram   Klaar voor morgen! 🎵👌😊 #ontbijtconcert #olmensezoo #balen #olmen #hulsen #jeugdorkest #instaporkest #jeugdharmonie #muziekisplezant #ontbijt Een bericht gedeeld door Jeugdorkest Muzaïek Balen […]

Zie al ons nieuws